Welke mensen hebben reeds geëxposeerd?
Marijke Donders bedacht zich eind jaren tachtig dat Helvoirt een plaats was met verschillende professionele kunstenaars. Ze vond het jammer dat mensen in hun woonplaats Helvoirt geen echt podium hadden om hun werk te leren kennen. Om die reden besloot ze samen met Jopie van Oirschot de schouders te zetten onder een initiatief om een oplossing voor dat probleem te vinden.Het eerste gebrek waar ze mee te maken hadden was een geschikte ruimte voor een expositie. Die kwam al snel in de voormalige kleuterschool "Het Gijzelke" met als thema een overzicht van cursisten die avondles volgden bij kunstschilder Toon Gerritse. De aftrap voor een reeks exposities door de komende jaren heette dan ook "Tien rondom Toon".

Het jaar daarna wisten Marijke en Jopie verschillende deelnemers te interesseren voor een eenmalig en kortstondige expositie tijdens het Helvoirts Weekend (1992) Iedereen die mee wilde doen mocht zijn werk ten toon stellen in wat toen nog een eenvoudige tent was.
De eerste gesubsidieerde expositie kwam in 1993. Het was een overzichtstentoonstelling van de vroeg overleden Hein de Graaf. (Schilderijen)
Daarop volgde een tweetal simultaan georganiseerde exposities in het gemeentehuis te Helvoirt, met werk van kunstenaar Wim van de Plas en in de kerk met werken van Nora de Jong (1994)
Het jaar daarna werden er schilderijen en tekeningen van Marius de Leeuw ten toon gesteld in de Hervormde Kerk. (1995)
De Commissie besloot in het kader van de herindeling van de dorpskernen meerdere deelnemers te vragen en in 1996 bood het een podium voor: Jan van Anrooij, Harrie Eijkemans, Jacques Frenken, Arnoud R.N. Paashuis, Jacques Pijnenburg, Theo Reusing, Willem van Rijen , Wim Savelkouls, Jan Snellaars, André A.J. Verhorst, Jan Vermeer, Reinier Wakelkamp en Toon Widlak.

Vanaf 1997 werd het initiatief van Marijke en Jopie omgevormd tot een heuse stichting. De eerstvolgende exposant in die tijd was Jan Cuppen met portretten, stillevens en landschappen (1997)
In 1998 gevolgd door Toon Gerritse (schilderijen) en de edelsmid Felix Heerkens (sieraden en sculpturen)
1999 was het jaar van Evert Thielen met schilderijen en tekeningen.
In 2000 werd het podium aangeboden aan Harrie Eijkemans, Margot Kemps en Jeanne Snellen. (schilderijen en keramiek) Daarop volgden: