Theo Dekkers

“De fotograaf bepaalt het beeld”

De in Helvoirt geboren en getogen expositiedeelnemer Theo Dekkers is in Helvoirt vermoedelijk het meest bekend als de ondernemer in fietssport en rijwiel gerelateerde zaken. Sinds 1971 is hij het gezicht van de altijd druk bezochte winkel annex werkplaats waar hij op 17 jarige leeftijd de zaak overnam. In die tijd was Theo naast het helpen van klanten landelijke bekend om zijn ambitie in het succesvol ontwikkelen van lichte motoren voor motorraces. Mensen helpen en diepgaande interesse in geavanceerde techniek zijn dan ook de samenhangende factoren in de bezigheid waarover het tijdens de expositie zal gaan. De fotografie, die hij sinds 1978 met professionele camera’s als hobby beoefend is echter geen staaltje van louter computergestuurd technologisch vernuft.

“De kwaliteit van elke opname wordt eerder bepaald in het moment dat de foto gemaakt wordt dan achteraf in de computer”.

Toch is Dekkers al 5 jaar lang wekelijks te gast op een opleidingsinstituut in Borgerhout (België) alwaar hij zich verdiept in de talloze mogelijkheden die digitale fotografie met zich meebrengt. De nabewerking van foto’s in het digitale domein gebruikt Theo vooral om compilaties van eigen materiaal in elkaar te zetten. Boeken en overzichten van samengesteld werk vertellen over zijn kleurrijke en knap gefotografeerde onderwerpen.Zijn thema’s bevatten vooral portretten van mensen. Gezichten die u waarschijnlijk nooit eerder zag. Hij reisde o.a. naar landen als Nepal, Cambodja, Eritrea, Orissa, Marokko, Tanzania en Ethiopië om mensen in hun eigen omgeving vast te leggen. Heel verschillende ogen in zeer diverse kleuren kijken u aan tijdens de expositie.

terug