Nell Schoenmakers

Wandelend in de natuur kan het zomaar gebeuren dat Nell Schoenmakers gegrepen wordt door beelden die het fotograferen waard zijn. Bomen, sloten, vallende bladeren… Niet zozeer omdat het een fraai natuurlandschap betreft maar omdat het object of tafereel vormen heeft waar zij andere dingen in ziet dan de meeste voorbijgangers. Abstracties en afgeleide vormen., dat is waar Nell in haar fotografisch werk naar zoekt.
“Aanvankelijk zijn het onverwachte situaties en daar uit voorkomende beelden en weet ik in beginsel ook niet wat ermee gaat gebeuren . Later verworden structuren en vormen in een compilatie tot een nieuw beeld.”

Nell is een zoekster naar nieuwe, verassende beelden. Zoals ze ook al deed toen ze nog werkte in haar bloemenatelier waar ze ook cursussen bloemschikken gaf. Na vijftien jaar hield Nell op met haar bloemenatelier maar nog steeds zijn bloemen een geliefd thema in haar werk.Ze volgde verschillende cursussen bij de Muzerijen in de Bosch en een jaar lang op de foto vakschool in Apeldoorn en is sinds 1997 dagelijks bezig met deze hobby. Onderwerpen die voor haar lens verschenen zijn ‘oude dingen’, de vergankelijkheid, bejaarde mensen maar ook oude schuurtjes. Ze vindt het belangrijk om het beeld te bewaren van dingen die voorbij gaan, voor de nakomers of voor iedereen die het interesseert. Uiteraard is ze ook druk doende de mogelijkheden van computerbeeldbewerking te onderzoeken maar het grootste deel wordt nog steeds handmatig bewerkt. De expositie is een uitdaging om weer een stap verder te gaan, om iets nieuws te laten zien. “Wellicht van dingen die ik al lang had liggen”
Het thema op de tentoonstelling is “water”.

terug